Foto, tekst og oppskrift: John Hobberstad / @Eventyrgutten

Det er mange av oss som vet å lage digg mat på bål, men kan du egentlig lage en god dessert?
Jeg kom til å tenke på dette her om dagen og ville finne noe som jeg ikke hadde prøvd før, noe som var nytt og spennende. Noe som ikke var gjort før.

En dag jeg stod på kjøkkenbenken og disket opp noen digge cookies så slo det meg – cookies!

Etter litt prøving og feiling fant jeg til slutt en oppskrift jeg likte, som var fast nok til å kunne stekes i panne på bål, men samtidig bløt nok til å lage fudgy cookies.

I min oppskrift brukte jeg Kvikk Lunsj, for det syns jeg er veldig godt! Men jeg har også laget disse med stratos, daim, melkesjokolade, og biter av marshmellows. Så du kan egentlig finne det du liker best, og putte biter av det i deigen for en herlig smaksbombe på bål.

Oppskriften er som følger:
50g smør

100g sukker

1 egg

1ts vaniljesukker

1ts bakepulver

1ss kakao

Cirka 200g hvetemel

Du kan egentlig blande absolutt alt sammen hjemme, og cookiesene vil være stekeklar med en gang bålet er varmt. Men jeg syns det er gøy å kutte opp bitene av Kvikk Lunsj ute rundt bålet siden det blir fine bilder og det tar litt tid mens jeg venter på at bålet skal være klart. Har du barn så er det også en ypperlig ting for dem å drive tiden med.

Når du er klar for å steke cookies så kan du bruke hendene til å lage cookiesene med. Ta en liten klump deig i hånden og klem den flat, veldig flat. På grunn av høy varme fra bålet vil du risikere å svi cookiesene om de er for tykke, og svidde cookies er ikke like gode som perfekte cookies.

Når cookien du la på panna begynner å bli stekt, altså at den får en gyldenbrun, fast underside, kan du snu den og steke cirka like lenge på andre siden.

For å få best mulig smak fant jeg ut at det var lurt å bruke smør, type melange, og mye av det. Da får du en ekstra god og smakfull stekeskorpe.

 

Du skal nå ha fått digge cookies, med smeltet Kvikk Lunsj biter og fudgy myk kjerne. Rett og slett digg!