Mulah Kudueah er en enkel kjøttgryte med gresskar, løk og tomat som regnes for å være Sør-Sudans nasjonalrett. Kutter man opp før man går hjemmefra blir det en rask og god middag på tur som passer like godt på bål som på primus.
Du trenger:
- 500 g kjøtt fra okse, lam eller geit
- 4 løk
- 300 g gresskar
- 4 tomater
- Olje til steking
- Salt
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.
- Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.
- Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød
Utstyr
I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:
- Kniv
- Skjærefjøl
- Bålgryte/stormkjøkken
- Sleiv
- Fyrstikker
- Det du måtte trenge for å lage bål
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank