Kiri buth er en matrett fra Sri Lanka. Denne enkle og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid, men kan også spises alene.
Dette trenger du
- 250 g ris
- 2,5 dl vann
- 3,75dl kokosmelk
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
- Kok opp ris og vann i en kasserolle.
- Risen skal koke over svak varme til den er myk.
- Når risen er klar tilsetter du kokosmelk og salt og blander alt godt.
- Legg på lokk og la det koke på svak varme til kokosmelka er kokt inn i risen.
- Hell risen i en vid form og fordel den utover.
- Vent til risen er avkjølt før du skjærer den i små serveringsbiter.
Utstyr
I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:
- Bålgryte/stormkjøkken
- Sleiv
- Fyrstikker
- Det du måtte trenge for å lage bål
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank