Visste du at 4. oktober er kanelbollens dag? Det må jo selvfølgelig feires!

Bodil Dorothea Gilje, også kjent som @bodildall på Instagram, er skikkelig god på matlaging ute i naturen. Hun er nok aller mest kjent for sin oppskrift på kanelboller laget på gassbrenner eller bål.
– Finnes det virkelig en kanebollens dag?! Det er jo så fantastisk! Og dette er så enkelt å lage, sier Bodil.
Dette trenger du:
- En ferdig pizzabunn eller ferdig kanelsnurrbunn (ja, de finnes😍). Bruker du en pizzabunn kan du godt ha på litt ekstra sukker før de stekes.
- Smør (gjerne Bremykt, siden det kan være litt vanskelig å få til «romtemperert» utendørs)
- Kanel og sukker
- Rosiner og/eller sjokoladebiter

Fremgangsmåte:
Start med å rulle ut den ferdige pizzabunnen og spre smøret utover deigen. Dryss på kanel og sukker før du ruller deigen sammen igjen. Del deigen opp i passe store biter. Det kan være lurt å klemme bitene litt flate, da er det lettere å få de gjennomstekt.
Stek kanelbollene på svak(!) varme over bålet/glørene eller bruk en gassbrenner. Har du et lokk, kan det være lettere å få de ordentlig gjennomstekt, men det går helt fint uten! Det tar bare litt lenger tid. Det aller viktigste for å få disse kanelbollene vellykket er tålmodighet! La de få steke i god tid, gjerne flere ganger på hver side.
Spises gjerne med en kopp kaffe eller kakao til – nam!
