Denne indiskinspirerte gryteretten er en variasjon av chana masala. Den er kjempesunn, superenkel å lage ute og metter godt. I tillegg er gryta vegansk, og gluten- og laktosefri, som kan være en fordel når flere skal dele på maten. Øk oppskriften etter behov. Man kan også lage forskjellig tilbehør for å utvide middagen, hvis man har lyst.
Utstyr for å lage ute:
- Kniv og fjøl
- Kjele
- Kokeapparat eller bål
Ingredienser (2 store porsjoner):
- 0,3 dl rapsolje
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 ts chilikrydder
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts paprikapulver
- 2 ss garam masala
- 1 ss sukker (valgfritt)
- 2 bokser hakket tomat
- 1 boks kikerter
- 1 håndfull persille
- salt
Hakk opp løk og hvitløk. Skyll kikertene (som anvist på pakken). Hakk persillen.
Ha olje i kjelen og fres løk og hvitløk på medium høy varme. Rør i kjelen mens du har i krydder (og sukker), så det ikke brenner seg.
Hell straks tomatene og kikertene i kjelen, og rør det sammen. Tilsett persille og litt salt etter smak. Kokes i ca 10 minutter.
Forslag til tilbehør:
- Ekstra krydder og grønnsaker: 0,5 ts malt spisskumin, 1 ts finhakket ingefær, oppkuttet paprika, fersk grønn chili, gulrot og (forkokt) potet.
- Ris
- Chapati ➡
- Naan
- Grillet paneer (indisk ost)
- En klatt yogurt naturell med hakket persille og/eller koriander mildner smaken
- Sitronbåt (Tips: Frisk sitrus balanserer krydret mat, så den oppleves litt mildere.)