Chapati er en indisk rett som det spises mye av i Asia, men også i variasjoner i andre verdensdeler. Brødet er et godt og enkelt alternativ til pinnebrødet, også når det er bålforbud.
Dette trenger du til 1 personer
- 1 dl mel, hvitt blandet med noe sammalt mel.
- 0,5 dl vann, håndvarmt
- Litt salt
- Man kan lage deigen hjemme, eller ta med alle ingrediensene og en stor bolle, og lage deigen på tur. Det går også an å ta med en brødpose som man kan kna deigen oppi. Pass på at man ikke tar for mye vann.
Fremgangsmåte:
- Kna deigen godt. Ha litt mel på bordet slik at deigen ikke fester seg i bordet. Dersom deigen klistrer seg til hendene kan du bruke litt mel. Kna til deigen er myk og god å arbeide med.
- Del deigen i emner og kjevle ut til lompestørrelse. Pass på at det ikke er for mye mel på chapatien når du skal steke.
- Stek chapatien på ganske sterk varme. Først til den begynner å blære seg. Da snur du den og klemmer lufta ut med en stekespade. Når du slipper, begynner den å blåse seg opp igjen. Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt så den ikke smaker rå deig.
- Legg de ferdige chapatiene utover, gjerne på rist.
- Server med ris og dal, eller bare spis den som den er
Utstyr
- 1 dl mel
- Målebeger
- Vann
- Sleiv
- Bolle
- Brødposer
- Stormkjøkken
- Fyrstikker
- Stekespade
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank