Foto og oppskrift: John Hobberstad / @Eventyrgutten
Dette er en skikkelig klassiker!
Du har helt sikkert laget dette hjemme når du ville ha noe som er godt, men krever lite arbeid. Ute i naturen vil du få samme opplevelse og vil få mer tid til å kose deg rundt bålet mens maten lager seg selv.
Slik gjør du:
Fyr opp bål og la det brenne til du har en del glør igjen.
- Pakk små poteter inn i dobbelt lag aluminiumsfolie. Store poteter deles i to.
- Legg potetene i glørne og dekk til med mer glør. Tenn så nytt bål – eller legg på mer ved over.
- La potetene ligge i varmen i minst 60 minutter.
- Mot slutten av steketiden kan du lage bacon i panne over bålet.
- Når alt er klart – server med tilbehør som mais, rømme, ost o.l
Tips:
Lag mer poteter enn du trenger. Du vil nok oppleve at noen poteter blir for varme og dermed kraftig overstekt.
Vel bekomme!