På Friluftslivets dag på Sognsvann i Oslo,søndag 1.september, kunne man smake på norske råvarer høstet fra naturen og tilberedt på ulike kulturelle vis. På en av standene kunne man smake en annen vri på den kjente kebaben.

Oppskrift

Ingredienser

Til cirka 4 porsjoner

  • 500 g Laksfilet
  • 1 egg
  • Persille
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • Spisskumin
  • Malt paprika

Løksalat

  • 1 Skivet løk
  • 1 bunt Persille
  • Saften fra en sitron
  • Sumak (krydder)

Fremgangsmåte

  1. Ha alt i en foodprosessor og kjør til en fin deig. Alternativt finhakk laksen før det blandes med de andre ingrediensen. La blanding stå kjølig en times tid før du former kebabene og steker på panne.
  2. Del løken i to, og skjær tynne skiver. Grov hakk persille og bland sammen med løken. Tilsett saften fra en sitron og krydder. La gjerne salaten få stå seg litt før den servers.
  3. Nytes i tyrkisk pide (flatt brød), eller tortilla lefser.