Fotokonkurransen #turmatfraheleverden

Fra desember 2017 til 10. januar 2018 arrangerte vi en fotokonkurranse på sosiale medier. Vinneren ble @markaglede, med sin flotte og flammende quesadilla! Gratulerer!!

foto: @markaglede

Oppskrift: Quesadillas med viltkjøtt og bønner

Ingredienser (til 2 voksne og 2 barn):
1-2 stk fullkornslefser pr person
400 gram kvernet viltkjøtt
1 gul løk
3-4 sjampinjong
1 boks brune bønner
1 liten boks mais
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomat
1 neve revet ost pr lefse

Dersom du ikke har viltkjøtt kan du fint bruke karbonadedeig.

Slik gjør du:
Du kan steke kjøttblandingen på forhånd hjemme og pakke det med seg i en pose. Da trenger du bare varme fyllet på panna.
Her er det praktisk med to stekepanner, eller ha med noe å helle fyllet over i når kjøttblandingen er varmet.

Legg fullkornlefsa på ren og tørr stekepanne. Legg på kjøttfyll og ost. Brett så lefsa i to. Stek lefsa på sterk varme i ca to minutter på hver side. Osten skal smelte og lefsa bli sprø. Men pass på så den ikke blir brent…
Serveres med salat, nachochips og rømme. Kjempegodt med koriander og avacado i salaten!

foto: @markaglede

Alternative variasjoner:

  • Stekt og krydret kyllingfilet, paprikastrimler, vårløk og mais. Og masse ost selvfølgelig!
  • Spekeskinke, pesto og mozzerella
  • Salami, brie i skiver, hakket paprika og frisk timian

 

@markaglede har også sin egen blogg, med denne oppskriften og mange flere.

 

Juryens avgjørelse:

  • Bildet har god komposisjon, har flotte farger i flammene, er skarpt og har et tydelig motiv.
  • Bildet gir en god følelse – det ser hyggelig ut å lage quesadilla på bål om vinteren.
  • Bildet viser tydelig at maten er laget ute i friluft.
  • Bildet viser tydelig hva matretten er – og at den er inspirert av utlandet.
  • (Bildet er ikke markedsføring for noe annet)