Vi har fulgt Anne Lynn Gelacio Lobo (aka @gulingpaatur) en liten stund på Instagram. Hun har disket opp med deilige filippinske retter på tur sammen med mann og barn. Vi manglet filippinske retter her på siden vår, og da vi spurte om hun hadde lyst til å dele noen med oss var det noe hun gjerne ville. Så her følger oppskriften på Tinolang manok, eller filippinsk kyllingsuppe, en nydelig rett som metter og varmer godt på tur i den årstiden vi går i møte.

Denne filippinske retten er min eldste datters favorittrett. Hun velger alltid denne retten de gangene hun får bestemme, selv på bursdagen hennes.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Tinolang manok har ikke så mange ingredienser som gjør det enkelt å ha det med på tur.

Vi pleier å kutte hvitløk, ingefær og løk på forkant også sparer jeg noe som barna kan kutte som aktivitet 👍🏾 Jeg synes det er viktig for barna å kjenne på at de bidrar og mestrer.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Alright, over tilbake til maten 😁

Vi foretrekker kylling med bein for kraftens skyld, men hadde det vært en langtur hadde vi valgt kyllingfilet.  😉

Ingredienser :

  • Olje til å steke
  • 1 løk – i strimler eller terninger
  • 1 kinesisk hvitløk – hakket
  • Ca. 60 gr ingefær – uten skall og i strimler
  • Vann – nok til å dekke kyllingen
  • Ca. 0,5 dl fiskesaus (må smakes til, vi bruker fiskesaus istedenfor salt)
  • 1 terning med Kyllingkraft/kyllingbuljong
  • Ønsket mengde Hjertesalat/kinakål/pok choy
  • Ca. 0,5-1kg kylling
  • Chili til siden hvis du liker sterkt mat.
  • Ris

Let’s start 🤗

Kok ris 😉 på tur har vi boil-in-bag jasminris! Vi pleier å koke vannet, har i risen og lar det trekke. Når suppa er ferdig varmer vi den igjen til risen er ferdig kokt.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Så til suppa:

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo
  1. Start med å steke ingefæren i olje i ca. ett minutt.
  2. Ha i løken og stek til løken er blank
  3. Ha i hvitløken rør så det ikke blir brent og brun kyllingen (trenger ikke å bli gjennomstekt). Ha i vann slik at du dekker kyllingen og la det koke. Ha i kyllingkraft/buljong. Jeg pleier å ta av skummet som kommer opp på overflaten med en skje. Smak til med fiskesaus. Gjennomkok kyllingen.
  4. Til slutt legger du grønnsakene på toppen av suppa og tar gryta vekk fra primusen.
Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo
Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Ha i hakket vietnamesisk chili hvis du vil ha den sterk.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo

Så er det bare å nyte maten og utsikten. Igår var myggene altfor plagsomme, så vi spiste, pakket fort sammen og løp inn i bilen 🏃‍♀️.

Nyt maten og tiden deres ute i naturen 💛gulingpaatur💛

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo