Få ting smaker så godt sammen med nistepakken på tur som nyplukkede smørstekte kantareller. Og med denne retten, eller rettere sagt bildet, vant Siw Beate høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfraheleverden. Her er også oppskiften.

  • 300 gram kantarell, renset og riflet opp i like lengder.
  • Kruspersille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bruk helst en jernpanne.
  2. Stekes i rikelig med meiersmør (3-4 ss).
  3. Dryss på havsalt og kvernet pepper, mens du steker.
  4. Hakk 4 ss kruspersille og dryss over før servering.
  5. Nytes godt alene eller for eksempel på et ristet foccaciabrød med god olivenolje.

Siw Beate har også en liten matblogg hvor du kan finne flere godsaker: http://siwbea.wixsite.com/foodnotes

NB! Aldri spis sopp du er usikker på. Norges sopp- og nyttevekstforbund tilbyr soppkontroller rundt omkring i hele landet, finn en nær deg og få soppen sjekket om du er usikker: http://www.soppognyttevekster.no/soppkontroll/. Nå er det også mulig å laste ned en applikasjon til mobilen som gjør mulighetene for å sjekke soppen enda bedre, du finner den for både android og iphone.