Få ting smaker så godt sammen med nistepakken på tur som nyplukkede smørstekte kantareller. Og med denne retten, eller rettere sagt bildet, vant Siw Beate høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfraheleverden. Her er også oppskiften.
- 300 gram kantarell, renset og riflet opp i like lengder.
- Kruspersille
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Bruk helst en jernpanne.
- Stekes i rikelig med meiersmør (3-4 ss).
- Dryss på havsalt og kvernet pepper, mens du steker.
- Hakk 4 ss kruspersille og dryss over før servering.
- Nytes godt alene eller for eksempel på et ristet foccaciabrød med god olivenolje.
Siw Beate har også en liten matblogg hvor du kan finne flere godsaker: http://siwbea.wixsite.com/foodnotes
NB! Aldri spis sopp du er usikker på. Norges sopp- og nyttevekstforbund tilbyr soppkontroller rundt omkring i hele landet, finn en nær deg og få soppen sjekket om du er usikker: http://www.soppognyttevekster.no/soppkontroll/. Nå er det også mulig å laste ned en applikasjon til mobilen som gjør mulighetene for å sjekke soppen enda bedre, du finner den for både android og iphone.