En S’more er en tradisjonell godbit som man lager på bål, gjerne på kvelden, og som er veldig populær i USA og Canada. Den består av en brennstekt marshmallow og et lag med sjokolade mellom to stykker graham cracker, eller fullkornkjeks på norsk.

S’more er en sammentrekning av uttrykket «some more», altså «litt mer». En tidlig publisert oppskrift på en s’more finnes i en bok med oppskrifter publisert av Campfire Smores-selskapet på 1920-tallet, der det ble kalt en «Graham Cracker Sandwich». Teksten indikerer at godbiten allerede var populær blant både gutte- og jentespeiderne. I 1927 ble en oppskrift på «Some More» publisert i Tramping og Trailing with the Girl Scouts. Så dette er virkelig en tradisjonell friluftsgodbit med lang historie.

Tilbereding

Photo credit: WesTheYeTi on Visual Hunt / CC BY-NC-ND

S’mores lages best på bål og ute etter en tur.

Ingredienser

  • Marshmellow
  • Sjokolade (helst plate form)
  • Fullkornskjeks (for eksempel kornmo)

Fremgangsmåte

  1. En marshmallow, vanligvis holdt på metall eller tre spyd, varmes opp over flammene til den er gyldenbrun. Da blir marshmellowen seig, men ikke brent. Man kan naturligvis varme den mer eller mindre, avhengig av individuel preferanse.
  2. Deretter legger man den stekte marshmellowen på toppen av en fullkornskjeks med et stykke sjokolade, også legger man en kjeks til på toppen. Altså en skikkelig sandwich.

Enjoy!

Photo credit: 26.3andBeyond on Visual Hunt / CC BY

Kilde: Wikipedia