Risgrøt er godt, og enkelt å servere i selskap eller lage på tur. Og det kan være lurt å lage ekstra mye grøt! Restene kan nemlig brukes til andre gode ting – som for eksempel rislapper.

Det er veldig lett å gjøre om grøtrestene til rislapprøre, enten hjemme før turen eller ute. Den mangler bare egg og mel. Egg kan være en utfordring å frakte i sekken, men pannekakemix fra pose gjør ca samme nytten. Rislapper kan lages i mange varianter med ulike krydder og tilbehør, så her er det bare å prøve seg frem!

Grunnoppskrift til røra:

  • 5 dl risgrøt
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • (alternativt ca 2 dl pannekakemix fra pose)

Røra blir litt tjukk, og det kan være nødvendig å spe den ut med mer melk.
Husk å ta med smør til steking.

Rislappene stekes i panne på bål eller stormkjøkken.
Lappene skal flyte litt ut i panna, og bli på størrelse med håndflaten din (ikke medregnet fingre).

Forslag til ekstra smak og tilbehør:

  • Ha en halv teskje kardemomme i røra, og en halv dl hakkede mandler
  • Gjør det enkelt med jordbær- eller bringebærsyltetøy
  • Gjør det litt mer spennende med asiatisk kayasyltetøy (basert på kokos og pandan) og en klatt smør som smelter. Søtt og godt…
  • Server med lønnesirup, kanel, hakkede nøtter og rosiner
  • Server med friske (eller litt frosne) bær og søt balsamicosirup

Gledelig tur!