Foto: Sine Sara Astad

Denne oppskriften ble til da DNT Oslo arrangerte ferskingkurs i friluftsliv for Helsfyr Voksenopplæring.
Et viktig tema for kurset var selvsagt matlaging på bål og primus. Oppskriften de kom frem til innebar at noen tradisjonelle norske råvarer skulle tilberedes på latinamerikansk vis, og resultatet ble knallgode reinsdyrwraps.

Dette er superenkelt:  Yogurtdressing og salat kan godt lages hjemme og tas med i bokser. Wraps og tyttebærsyltetøy pakkes rett i sekken. Reinsdyrkjøttet skal stekes i krydder, løk og hvitløk ute på bål eller primus. Ingrediensene kan serveres hver for seg, så kan hver person forsyne seg selv. Dermed blir middagen raskt klar på tur!

Foto: Sine Sara Astad

Utstyr:

  • Stekepanne
  • Bål eller primus

Ingredienser:

  • Lefser
  • Yoghurt naturell
  • Tyttebærsyltetøy
  • Salatblanding (gjerne med agurk, tomat, mais og paprika)
  • Hvitløk
  • Løk
  • Reinsdyrskav (125 g per person)
  • Krydder: Timian, salt, pepper og litt kayennepepper
  • Smør til steking

Fremgangsmåte

Lag dressing av yogurt naturell med litt hvitløk og mye agurk.
Det er også godt å lage dressing av yogurt og tyttebærsyltetøy.

Lag en salatblanding av de ingrediensene du liker best. Vi foreslår å blande ulike bladsalater med oppkuttet agurk, tomat, mais og paprika.

Smelt smør i pannen på medium høy varme, og ha i hakket løk og hvitløk. Løken skal bli litt blank og mør før du har i reinsdyrskav og krydderet. Stek kjøttet til det er passe gjennomstekt.

Hvis man vil, kan også lefsene kan varmes raskt i panna eller på siden av bålet.

Bom apetite!
Buen apetito!

 

Foto: Sine Sara Astad

Ferskingkurs med DNT

Ferskingkurs passer for helt nybegynnere og litt turvante mennesker som ønsker å lære mer om friluftsliv for å gjøre turene i nærmiljøet litt mer spennende. Det tilbys kurs over hele landet.

Mer informasjon om DNTs ferskingkurs finner du ved å trykke HER, hvor du også kan finne frem til ferskingkurs i ditt nærmiljø.