Oppskrift: Anine Gutubakken Byles

Foto: Gard Eirik Arneberg

Den nye tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Du kan praktisk talt fylle tortillaen med det du måtte ønske, brette og enten steke i panna eller i et toastjern. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet.

Tortillatrenden har gått viralt på TikTok, og er nå en av de rettene som deles mest i sosiale medier. Trenden omtales flere steder som lockdown-mat, og fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaen. Så bretter du opp fra venstre over til høyre og ned.

DEN STORE TIKTOK-TRENDEN: Anine er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund, og viser hvordan du kan lage enkel og god turmat!

Dette trenger du:

3 plastbokser

Ved

Lighter eller fyrstikker

Stekepanne

Klype/stekespade

 

Ingredienser til 4 personer:

4 tortillalefser

400 gr kjøttdeig av elg

0.5 stk løk

1 ts salt/pepper

1 ts tørket timian

150 gr sopp

175 gr cherrytomat

2 pk fersk mozzarella

Slik gjør du

Forberedelser hjemme:

  1. Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en plastboks.
  2. Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en plastboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir.

Pakk sekken og dra på tur. Ikke glem ved!

På bålet:

  1. Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned.
  2. Ha mozzarellaskiver på trekanten nederst til venstre. Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre.
  3. Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme.
  4. Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte.

God tur!