Foto og oppskrift: John Hobberstad / @Eventyrgutten

På både korte og lange turer er det en ting som aldri slår feil, og det er mat. Det enkleste vil definitivt være «tilsett vann, vent, nyt», og det er ofte en god løsning. Men hva med noe nytt? Noe annerledes som ikke alle andre gjør? Hva med å ta med fredagspizzaen ut?

Det var nettopp det jeg gjorde og resultatet overasket!  

Selve pizzadeigen lagde jeg hjemme på kjøkkenbenken i forkant av turen. På den måten kunne jeg fokusere mer på hygge rundt bålet når jeg først var på eventyr.

I sekken pakket jeg med hengekøye, gode klær, pizzadeig, topping og nødvendige kjøkkenredskaper. Noen vedkubber hadde også fått plass i bunn av sekken. Nok engang var sekken fullpakket, og nok engang var jeg klar for nye eventyr! Turen denne gang var av den korte sorten. Og ikke lenge etter jeg parkerte bilen kunne jeg se et egnet sted for bål – med vann i nærheten, trær som skjermet for vind og som kunne brukes som hengekøyestativ.

Slik lager du den perfekte pizza på bål:

1) Bruk hendene til å forme en klump av deigen til en rund pizza. ​

2) Stek kun den ene siden av pizzaen i en smurt stekepanne. ​

3) Ta panna av bålet, og snu pizzaen med den nystekte siden opp. Ta på saus, kjøtt og ost etter eget ønske.

(Tips: Stek kjøttet i forkant for å unngå brent pizzabunn) ​

4) Plasser pizzaen tilbake i panna og dekk til med lokk for å skape nok varme til å smelte osten. Stek pizzaen til osten har smeltet. ​

5) Dryss på mer topping for fyldigere smak.

Tips: La bålet bli rødglødende og unngå åpne flammer når pizzaen stekes. Da får du en jevnere steking og unngår brent pizza