Den 2.april ble den iranske naturdagen feiret, og i forbindelse med dette arrangerte Den Norsk Turistforening i Oslo en av sine internasjonale turer med persisk kebab på bål. Turlederne disket opp med mat til alle de 54 turgåerne, og mette mager gjorde en god tur enda bedre 🙂

Kebab på bål kan lages på ulike måter, den som du ser avbildet her kom ferdiglaget fra et persisk privatkjøkken, og kunne bare grilles direkte på bål/engangsgrill og legges i en lefse. En annen måte å lage det på kan være som følger:
Du trenger:
- valgfritt kjøtt i terninger/strimler (gjerne lammekjøtt, eller for eksempel reinskav)
- lefser/pitabrød
- salt
- pepper
- malt spisskummen
- finhakket hvitløk
- finhakket rød chili
- 100 g kantarell eller annen sopp
- 2 stk vårløk i strimler
- ca. 3 ss yoghurt naturell
Fremgangsmåte
- Stek kjøttet med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.
- Tilsett kantareller og stek videre i cirka ett minutt.
- Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.
Tips! Denne oppskriften kan varieres på ulike måter og du bruker det tilbehøret/ingrediensene du liker best. Her er for eksempel en annen versjon av kebaben: Lammekebab – med honning og rosmarin