Den 2.april ble den iranske naturdagen feiret, og i forbindelse med dette arrangerte Den Norsk Turistforening i Oslo en av sine internasjonale turer med persisk kebab på bål. Turlederne disket opp med mat til alle de 54 turgåerne, og mette mager gjorde en god tur enda bedre 🙂

Foto: DNT

Kebab på bål kan lages på ulike måter, den som du ser avbildet her kom ferdiglaget fra et persisk privatkjøkken, og kunne bare grilles direkte på bål/engangsgrill og legges i en lefse. En annen måte å lage det på kan være som følger:

Du trenger:

  • valgfritt kjøtt i terninger/strimler (gjerne lammekjøtt, eller for eksempel reinskav)
  • lefser/pitabrød
  • salt
  • pepper
  • malt spisskummen
  • finhakket hvitløk
  • finhakket rød chili
  • 100 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk vårløk i strimler
  • ca. 3 ss yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttet med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.
  2. Tilsett kantareller og stek videre i cirka ett minutt.
  3. Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.

Tips! Denne oppskriften kan varieres på ulike måter og du bruker det tilbehøret/ingrediensene du liker best. Her er for eksempel en annen versjon av kebaben: Lammekebab – med honning og rosmarin