Med denne retten, eller bildet, vant Anne Grethe høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden. Her er også oppskriften.

Granmatriske er favoritten til mange i soppskogen nå på høsten. Idag fant jeg mine første og lurte på hva jeg skulle gjøre med dem. Ideen ble fort omelett med sopp og skal si deg den ble god! Så er du glad i sopp og trenger en ny oppskrift bør du prøve denne.

Du trenger

  • 250 gram granmatriske (eller annen skogsopp)
  • 2 små båter hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 10 egg
  • litt vann, eller fløte om du vil ha en fyldigere variant
  • en håndfull tørka bringebærblader (eventuelt persille eller krydder etter ønske)

Sånn gjør du

  1. stek soppen i litt smør sammen med presset hvitløk, salt og pepper
  2. lag omelettrøre av egg, vann/fløte og bringebærblader/annet krydder
  3. stekes i ildfast form 20x30cm midt i ovnen 15 min på 200 grader

Tips! På tur kan omelettrøren lages på forhånd å helles på en termos eller lignende. Finner du granmatriske eller annen deilig sopp på turen er det bare å varme den rensede soppen i en panne på bål eller primus før du heller over omelettrøren.

Anne Grethe har også en liten matblogg hvor du kan finne flere oppskrifter: http://seljordslia.blogg.no/

NB! Aldri spis sopp du er usikker på. Norges sopp- og nyttevekstforbund tilbyr soppkontroller rundt omkring i hele landet, finn en nær deg og få soppen sjekket om du er usikker: http://www.soppognyttevekster.no/soppkontroll/. Nå er det også mulig å laste ned en applikasjon til mobilen som gjør mulighetene for å sjekke soppen enda bedre, du finner den for både android og iphone.