
I denne kjøttfrie gryta har søtpoteten hovedrollen, mens røde linser bidrar med masse næring og deilig tyggemotstand. Hele cherrytomater som has i til slutt gir suppa friskhet, og gjør også at den holder lenge på varmen.
Her brukes det linser og tomater på boks som holder seg fint i sekken. Skal du på litt lengre tur kan du vurdere tørre linser som gir en lettere vekt. Gryta kan også fint tilberedes hjemme og fraktes i mattermos.

Oppskrift
Ingredienser
Til cirka 4 porsjoner
- 1 stk søtpotet
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 0,5 stk rød chili
- 2 dl vann
- 1 pk hakkede tomater
- 1 stk grønnsaksbuljong
- spisskummin
- salt
- sort pepper
- 1 boks cherrytomater
- 2 bokser røde linser
- Koriander
- Nachos

Fremgangsmåte
- Kutt opp alle grønnsakene. Dette kan man jo godt gjøre før man drar hjemmefra.
- Varm opp oljen og ha i søtpotet i terninger og finhakket løk. La dette surre til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili. La det surre ytterligere et par minutter til det får farge.
- Senk temperaturen og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Smak til med spisskummin, salt og pepper. La alt koke i cirka 15 minutter til søttpoteten blir mør.
-
Ha til slutt i hele cherrytomater og røde linser. Server med litt limebåter, koriander og nachos. Her fungerer det nok utmerket med en klatt rømme/kesam for den som liker det også.
PS! Det er fult mulig å gjør gryta hottere med mer chilli, evt litt kayennepepper. Her må man bare smake seg frem.
