Foto: Norsk Friluftsliv/ Wanda Nordstrøm

I denne kjøttfrie gryta har søtpoteten hovedrollen, mens røde linser bidrar med masse næring og deilig tyggemotstand. Hele cherrytomater som has i til slutt gir suppa friskhet, og gjør også at den holder lenge på varmen.

Her brukes det linser og tomater på boks som holder seg fint i sekken. Skal du på litt lengre tur kan du vurdere tørre linser som gir en lettere vekt. Gryta kan også fint tilberedes hjemme og fraktes i mattermos.

Foto: Norsk Friluftsliv/ Wanda Nordstrøm

Oppskrift

Ingredienser

Til cirka 4 porsjoner

  • 1 stk søtpotet
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 dl vann
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • spisskummin
  • salt
  • sort pepper
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 bokser røde linser
  • Koriander
  • Nachos
Foto: Norsk Friluftsliv/ Wanda Nordstrøm

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp alle grønnsakene. Dette kan man jo godt gjøre før man drar hjemmefra.
  2. Varm opp oljen og ha i søtpotet i terninger og finhakket løk. La dette surre til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili. La det surre ytterligere et par minutter til det får farge.
  3. Senk temperaturen og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Smak til med spisskummin, salt og pepper. La alt koke i cirka 15 minutter til søttpoteten blir mør.
  4. Ha til slutt i hele cherrytomater og røde linser. Server med litt limebåter, koriander og nachos. Her fungerer det nok utmerket med en klatt rømme/kesam for den som liker det også.

PS! Det er fult mulig å gjør gryta hottere med mer chilli, evt litt kayennepepper. Her må man bare smake seg frem.

Foto: Norsk Friluftsliv/ Wanda Nordstrøm