Marinade, som lages av:

  • 4 fedd Hvitløk som du klemmer flat med brei siden av en kniv
  • 2 kvister fersk Rosmarin som du fin hakker
  • 1 spiseskje Honning
  • 1 spiseskje Maldon salt
  • 1 spiseskje hvit pepper
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 4 spiseskje Olivenolje

Skjær opp lammekjøttet i passe store terninger til å kunne tres på et spidd og legg det i marinaden. For sikkerhets skyld kan du ha en ekstra pose rundt eller legge den i en boks med lokk. Kjøttet blir nå marinert underveis. Jo lengere tur jo bedre ;).

Har du trepinner starter du med å legge disse i vann med en gang du kommer frem slik at de får lengst mulig tid i vann og ikke brenner opp før kjøttet er ferdig. Start så med å lage bål og fyr opp. I mens bålet brenner ned bruker du ventetiden til å tre kjøttet på pinnene. Pga. marinaden er det litt grisete å håndtere kjøttet. Hvis det ikke er lett å vaske seg der du er (og det er det stort sett aldri) og du ikke har med deg engangshansker kan du vrenge posen kjøttet har marinert i underveis og bruke den som en ”hanske” når du skal tre kjøttet på pinnene.

Turmat: Lammekebab

Når bålet har brent ned er det klart for grilling. Legg grillristen med kjøttet og fiken over bålet og vend de underveis slik at kjøttet blir jevnt stekt – litt avhengig av varmen men det tar ca. 3-5 minutter. Snu fikene når du ser de begynner å bli blank halveis opp på frukten. Mens kjøttet steker koker du opp vann til coscousen.

Turmat: Lammekebab

Når kjøttet er ferdig stek tar du det av varmen og lar det få ”kvile” seg litt. I mens har du coscousen i vannet du har kokt opp sammen med en smørklatt. Coscousen tar ca. 5 minutter og denne tiden bruker du til å varme kebab lefsene.

Turmat

Server med å smøre kesam på lefsen eller bruk den som dressing over. Legg et spyd i lefsen sammen med litt coscous, lag et snitt i en fiken og klem ut godsakene på lefsen og dryss fersk mynte over. Da er det bare å si vær så god!

Turmat: Lammekebab