Til denne retten kan man lage baconsurret kyllingfilet med fyll, eller steke kyllingbiter og baconbiter sammen i stekepannen. Serveres med fransk landbrød og grønnsaker, som paprika og spinat.
Oppskriften gir et skikkelig turmåltid for deg som har brukt kroppen mye, for den er proppfull av energi.

Tips: Nå mens det enda er kjølig ute, kan man frakte rå kylling i tursekken på lengre tur uten ekstra kjøleelementer. For mathygienens skyld er det best å beholde kyllingen i uåpnet forpakning. Hvis temperaturen ikke overstiger 4*C er den holdbar i minst 4 dager.

Utstyr:

  • Kniv og fjøl
  • Stekepanne eller kjele
  • Aluminiumsfolie
  • Bål (kan også lages på kokeapparat)

Ingredienser (2-3 porsjoner):

  • 2 kyllingfileter
  • 2 skiver brie
  • 1 ss tørket timian / 2 kvister frisk timian
  • 1 ss flytende honning (kan droppes)
  • 4 skiver bacon
  • 1 vårløk
  • 1 stor paprika
  • 1 pose spinat
  • 1 lite fedd hvitløk
  • Sitrus, som sitron, appelsin eller jus (kan droppes)
  • fransk landbrød
  • smør eller olje til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær et dypt snikk i kyllingfiletene, og stapp dem med timian, brie, noen få dråper flytende honning og litt pepper. Surr kullingfiletene sammen igjen med baconskivene og legg med «baconskjøten» ned i panna, slik at baconet holder alt på plass. Du kan også feste baconet med en tannpirker. Stekes på alle sider i stekepannen før den pakkes i folie. Grav kyllingpakken ned i glørne i 10-12 minutter, eller vend pakken i bålglørne i ca 20 minutter – til kyllingen er gjennomstekt.
(Alternativt kan du dele kylling og bacon i biter, og steke i stekepannen med timian. Varm brien på aluminiumsfolie ved bålet og skrap den varme osten over kyllingblandingen før servering.)

Husk: Vask kniven godt etter å ha skåret i rå kylling, før du bruker den til noe annet.

Hakk hvitløken. Fjern frøene fra paprikaen og del den i biter. Skjær vårløken i tynne skiver.
Fres hvitløken i stekepannen i litt smør eller olje (og baconfettrestene), på svak varme.
Ha deretter paprika og spinat i stekepannen med salt og pepper, og stek på medium svak varme til spinaten er ferdig dampet. Skvis gjerne litt sitron over, eller hell på noen cl med jus.
Strø over vårløken til slutt.

Serveres med godt brød, som man gjerne også kan varme ved bålet før servering.

 

…Og lurte du på hva kylling egentlig heter på fransk? «Poulet» 🐔