Det kan være godt å variere litt på gløggen, og ingenting er så godt som en herlig varm kopp når man er ute om vinteren. Denne eplevarianten er litt krydret, men tilpasses lett ved å bruke mindre ingefær.
Gløggen kan lages ute eller tilberedes hjemme og tas med på termos.

Fremgangsmåten er enkel:

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Flytt kjelen litt lenger fra varmen og la trekke i 10-15 minutter.

Grunnpppskriften er god i seg selv:

  • 1 l (god) eplejus
  • Saften av 1 appelsin
  • 1-2 ss honning
  • 1 ts kardemomme
  • ca 1,5 cm fersk ingefær skåret i skiver

Valgfri ekstra smak:

  • Saften av 1 sitron
  • 1-2 kanelstenger
  • 8 nellikspiker
  • 1 anisstjerne
  • 1 vaniljestang (snittet på langs for å få smaken fra de søte frøene)

Ta en pause i uteleken og kos deg «glugg ihjel», som det heter 🙂