Mulah Kudueah er en enkel kjøttgryte med gresskar, løk og tomat som regnes for å være Sør-Sudans nasjonalrett. Kutter man opp før man går hjemmefra blir det en rask og god middag på tur som passer like godt på bål som på primus.

Du trenger:

  • 500 g kjøtt fra okse, lam eller geit
  • 4 løk
  • 300 g gresskar
  • 4 tomater
  • Olje til steking
  • Salt

Fremgangsmåte:

  1. Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.
  2. Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.
  3. Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød

Utstyr

I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:

  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Bålgryte/stormkjøkken
  • Sleiv
  • Fyrstikker
  • Det du måtte trenge for å lage bål

 

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank