Dette er en spennende vri på våre kjente og kjære pannekaker. Røren må lages kvelden før turen!

Dette trenger du:

  • 7 dl maismel
  • 5 dl vann

eller:

  • 3 dl maismel
  • 3 dl hvetemel
  • 6 dl vann
  • olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Maismel, eller maismel og hvetemel, blandes med vann og røres godt til en tykk suppe. La røren stå til gjæring natten over. Det gir pannekakene en syrlig smak. Hvetemel gjør at de henger bedre sammen ved steking.
  2. Kisera stekes på store plater (takker). Platen smøres med olje. En stekepanne, eventuelt jernpanne, kan erstattes med takke. Deigen øses opp og smøres utover i ett tynt lag.
  3. I Sudan smøres røren utover med palmeblad. Når pannekakene har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden.

Pannekakene kan spises som de er, eller man kan ta på det man liker best. Kanskje er det blåbærsesong og du kan lage eget blåbærsyltetøy på turen du kan ha på? Eller er du av typen som liker noe «salt» på pannekakene dine? Siden disse pannekakene ikke inneholder sukker egner de seg godt til å fylles som middagspannekaker med for eksempel ost og skinke.

Utstyr

I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:

  • Stekepanne/stormkjøkken
  • Stekespade
  • Fyrstikker
  • Det du måtte trenge for å lage bål

 

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank