Denne indiskinspirerte gryteretten er en variasjon av chana masala. Den er kjempesunn, superenkel å lage ute og metter godt. I tillegg er gryta vegansk, og gluten- og laktosefri, som kan være en fordel når flere skal dele på maten. Øk oppskriften etter behov. Man kan også lage forskjellig tilbehør for å utvide middagen, hvis man har lyst.

Utstyr for å lage ute:

  • Kniv og fjøl
  • Kjele
  • Kokeapparat eller bål

Ingredienser (2 store porsjoner):

  • 0,3 dl rapsolje
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss sukker (valgfritt)
  • 2 bokser hakket tomat
  • 1 boks kikerter
  • 1 håndfull persille
  • salt

Hakk opp løk og hvitløk. Skyll kikertene (som anvist på pakken). Hakk persillen.
Ha olje i kjelen og fres løk og hvitløk på medium høy varme. Rør i kjelen mens du har i krydder (og sukker), så det ikke brenner seg.
Hell straks tomatene og kikertene i kjelen, og rør det sammen. Tilsett persille og litt salt etter smak. Kokes i ca 10 minutter.

Forslag til tilbehør:

  • Ekstra krydder og grønnsaker: 0,5 ts malt spisskumin, 1 ts finhakket ingefær, oppkuttet paprika, fersk grønn chili, gulrot og (forkokt) potet.
  • Ris
  • Chapati ➡
  • Naan
  • Grillet paneer (indisk ost)
  • En klatt yogurt naturell med hakket persille og/eller koriander mildner smaken
  • Sitronbåt (Tips: Frisk sitrus balanserer krydret mat, så den oppleves litt mildere.)