I forbindelse med sommerens fotokonkurranse kom det inn mange fine bilder, og ikke minst oppskrifter, som vi gjerne vil dele med dere.

BackYardHikez sitt bilde og oppskrift er et av de. Foruten pastaen og krydder er alle ingrediensene i denne oppskriften tørket. Dette gjør at du slipper å bære så tungt, og ikke minst er alle råvarene allerede kuttet opp. Ønsker du å vite mer om hvordan du kan tørke råvarene selv kan du lese mer HER>>

Foto: Backyardhikez

Fusilli bolognese (pastagryte)

Oppskrift:

  • Pasta fusilli
  • Tørkede tomater
  • Tørkede gulerøtter
  • Tørket aromasopp
  • Tørkede grønne erter
  • Tørket selleristang
  • Tørket hvitløk
  • Tørket løk
  • Tørket bacon
  • Tørket kjøttdeig
  • Tørket tomatpuré (pulver)
  • Melkepulver
  • Krydder (oregano, salt, pepper, etc)

Slik gjør du

De husker ikke eksakt forholdet mellom de ulike ingrediensene, men det er snakk om spiseskjeer. Eksempelvis 1 ss tørket stangselleri blir forholdsvis mye stangselleri når den trekker til seg fuktighet.  Deres tips er å legge maten i bløt i en termos eller tilsvarende noen timer før maten kokes i 5-10 min. Da får man det beste resultatet. I starten gjorde de ikke dette. Da kokte de maten i 30 min eller lenger for at det tørkede kjøttet ikke skulle knase. Særdeles upraktisk på tur. Krever mye energi og brensel, enten det er pinner, gass eller rødsprit. En annen viktig erfaring er også at pasta har mye kortere koketid enn resten. Så nå vakuum-pakker de pasta og de andre ingrediensene hver for seg slik at pastaen kan tilsettes senere.