Med dette bildet vant Victoria høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden, og her er også oppskriften.

Fiskesuppe på tur, det finnes ikke en perfekt oppskrift – det må du lage sjøl.

Jeg trenger:

  • Base: enten selvlaget kraft eller den posesuppen du synes er best!
  • Vikingmelk (tørr)
  • Vann
  • (Hvitvin)
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Fisk – som du fisker og tilbereder rett før måltidet skal inntas
  • De grønnsakene du liker! Som feks; Gulrot, løk, hvitløk, brokkoli, sopp
    Har du tatt med lime eller sitron? Heldig !

Fremgangsmåte:

  1. Grønnsakene er lurt å kutte før turen, da er blandinga klar til maten skal lages og man slipper å
    bruke tid på det, og man får mindre avfall med seg.
  2. Kok opp kraft eller bland posen i vann, ha i vikingmelk. La dette få et godt oppkok.
  3. Ha i grønnsakene (løk og sopp og chili freses litt i panna først, med en god klatt smør!). La det putre en god stund, kommer an på hvor harde grønnsaker du foretrekker? Setter pris på litt
    «krønsj!» jeg.
  4. Har du med hvitvin? Dæsj litt oppi ! Beregn ca 7-9 min koketid.
  5. Hiv oppi fisken, i de bitene du liker, jo større jo lengre trekketid. Kjekt om du er god å filetere slik at du får minst mulig bein.
  6. Husk at fisken ikke burde koke, men trekke – og den trenger alltid mindre tid enn du tror.
  7. Smak til med salt og pepper, har du lime? Olivenolje? Smak til med det også.

Enkelt og greit, mengde kommer jo selvfølgelig an på antall folk og på mengde fisk du har fått på kroken!

Tips! Har du et godt stykke brød ved siden av er det godt. Gjerne med litt hvitløkssmør som du lager sjøl. Får du lite eller ingen fisk? Ha en boil-in-bag fullkornsris med så blir du mett ☺