Pannebrød med urter

Ingenting smaker bedre enn nystekt brød til frokost, og denne oppskriften gjør det utrolig lett å få til på tur. Siden dette brødet hever ved hjelp av bakepulver, behøver det hverken elting eller heving.
Ferdig på 1-2-3!

For ekstra piff kan du ha i rosmarin, eller andre gode urter eller krydder.

Bland melbasen hjemme. Bland ut ønsket mengde med vann på tur (1 minutt), trykk deigen ut i pannen til et lite brød og stek på hver side (2 minutter) på medium varme.

Utstyr for å lage ute:

  • Pose eller bolle
  • Stekepanne eller kjele
  • Bål eller primus

Ingredienser (til 1 lite brød – gang opp oppskriften til ønsket mengde):

  • 350 g hvetemel (eller bland halvparten hvetemel med annet mel)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss tørket rosmarin
    (alternativt andre gode smaker som oregano, timian, bergmynte eller valmuefrø. Krydder som karve eller kardemomme fungerer også godt om man reduser mengden til 1 liten teskje.)
  • Vann
  • Olje (eller smør) til steking

Før turen:

Bland opp ønsket mengde av de tørre ingrediensene til turen i en pose eller boks, og ta med på tur. Sørg for at mel, bakepulver, salt og krydder er jevnt blandet ut.

Før spising / frokost:

Bland ut ønsket mengde melblanding med vann. Begynn med en kopp mel til en halv kopp vann, og spe inn mer vann til deigen blir passe klissete men fortsatt henger sammen.

Tips: Ha vann eller olje på hendene før du tar i deigen, så klistrer ikke deigen seg fast.

Ha litt olje i en stekepanne. Velt deigen over i panna, og trykk den ut til 1 cm tykkelse. Stek i et par minutter på hver side.
Brødet er klart når det har hevet ferdig under steking, og det høres hult ut om du banker med knoken på stekeskorpen.

Server med ønsket pålegg og tilbehør.

PS! Det er også mulig å lage dessert utgaven ved å legge til litt sukker og sjokolade 😉 oppskriften på den finner du HER>>

Ha en nydelig start på dagen! 🌞🏕