Med denne retten, eller retter sagt bildet, vant Lillian Solheim vårens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden. Heldigvis har hun også delt oppskriften med oss 🙂

Dette trenger du til tre personer:

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • En løk
  • To fedd hvitløk
  • En eller to chilipepper, etter ønske
  • En boks hakkede hermetiserte tomater
  • 2-3 spiseskjeer tomatpure
  • 1-2 bokser med kidneybønner
  • 1-2 ts spisskummen. Andre krydder som kan tilsettes i tillegg er en ts koriander, en ts røkt paprikapulver (eventuelt litt paprikakrydder) og en halv ts kajennepepper.
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili og stek det med litt olje. Sett tilside, og brun kjøttdeigen.
  2. Tilsett en boks med hermetiserte tomater og et par spiseskjeer tomatpure.
  3. Tilsett krydder og la det koke et par minutter. Spisskummen gjør hele retten, og er et must. Smak til med salt og pepper. Eksperimenter gjerne med andre krydder. Hvis jeg skal lage denne retten på tur, blander jeg jeg krydderne på forhånd og tar dem med i en liten boks.
  4. Skyll bønnene og tilsett disse rett før servering.
  5. Server med ris. Boil-in-bag med ris er veldig praktisk på tur!
  6. Server eventuelt med litt salat og litt rømme.