Med denne retten, eller bildet, vant Kristin høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden. Her er også oppskriften.

Å ta med seg litt pannekakerøre på tur er veldig enkelt, og når du kan smaksette den med nyplukkede blåbær og toppe med litt blåbær rørt i sukker, har du en vinner 🙂 Sesongen begynner kanskje å komme på hel i enkelte deler av landet, men denne oppskriften er også lov til å lage med bær du har plukket tidligere.

Tykke pannekaker

Uten gluten, hvete, melk, soya, nøtter, gjær…..melmiksene kan inneholde mais

Stor porsjon, nok til hele slekta:

  • 7 egg
  • 1 liter rismelk
  • 750 g glutenfri melmiks
  • 2,5 ss bakepulver
  • 100 g melkefri margarin
  • 1 dl sukker

Halv porsjon, passe til vanlig familieporsjon:

  • 3-4 egg
  • 1/2 liter rismelk
  • 375 g glutenfri melmiks
  • 1 ss+1 ts bakepulver
  • 50 g melkefri margarin
  • 0,5 dl sukker

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen det tørre før du tilsetter egg, rismelk og margarin. Visp til en glatt røre.
  2. Hel røren over i en beholder som er tett, og som egner seg for flytende innhold i bevegelse.
  3. Alternativt. Bland det tørre sammen og putt i en beholder, og ta med deg egg, melk og margarin….men husk at egg kan lett knuse i sekken.
  4. Dra på tur, plukk blåbær, og finn en fin rasteplass. (Alternativt har du tatt med deg noen bær hjemmefra)
  5. Stek små pannekaker i stekepanne over primus/bål. Legg noen av blåbærene på før du snur pannekakene, da fester de seg i deigen.
  6. Server de som de er, eller mos litt blåbær og rør de i sukker som du legger på toppen.

Kristin har også en liten matblogg hvor du finner flere gluten- og melkefri oppskrifter: http://kristinkoker.com/