Bygdekvinnelaget er en møteplass for aktive kvinner, og en pådriver for levende bygder. De er opptatt av sosiale tiltak i bygdene, og er forkjemper for kvinners økonomiske og sosiale rettigheter. Les mer om Norges Bygdekvinnelag>>

I forbindelse med Bygdekvinnelaget prosjekt «kvinnerUT» arrangerte det lokale bygdekvinnelaget i Bjerkreim nylig en båttur for sine medlemmer og nytilflytta i bygda hvor de lagde mat på bålpanne når de kom i land. Dette er deres turhistorie.

De møttes på Odlandsstøa og gikk om bord i Ørsdølen (båt) som går på Ørsdalsvatnet. Kaptein Kåre Spødervold og besetning Siv Tone Versland ønsket de velkommen og startet rundreisen på vannet. Deres styrerepresentant Alexandra fra Russland hadde bakt deilige piroger med eplefyll som de koste seg med sammen med kaffe, mens Kåre fortalte de om naturen og stedene langs vannet, og om båten og dens historie. Det blir vist til stedet der tømmeret ble tatt ut og hvor slippen lå og skuta ble bygget. De får høre om husmannsplasser og gårder hvor bygninger står den dag i dag. Det er en nydelig høstkveld og vannet ligger speilblankt. Samtalen på dekk går lystig og nye bekjentskaper knyttes.

Cirka midtveis på vannet ligger Lauperak, og der er det et flott anlegg for servering og bespisning. De setter av noen damer der som forbereder kveldens suppe og servering. Kyllingsuppa blir tilberedt på bålpanne og dette var ny erfaring for alle i gruppen. Resten av gjengen var med båten over til andre siden på Dyrskog, hvor det er plantet 5000 stk epletrær, og før var stor aktivitet med produksjon av epler. Når de er tilbake kan det serveres en deilig kyllingsuppe med godt brød. Det smaker godt med mat ute, og praten går lystig rundt bordene. Ei har bakt deilig gjærbakst, vi har svissrull og gulrotkake….. I Bjerkreim er det god tradisjon for å servere god mat når man samles. En riktig kosestund. Alle syntes dette ble en kjekk tur og det ble ytret ønske om å gjøre dette til en årlig tradisjon.

 

Oppskrift:

Smakfull Kyllingsuppe med hint av India.

Dette trenger du:

  • ½ løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1ss kuttet sitrongress
  • ½ chili
  • 2 gulrøtter
  • 1 stort eple
  • 2 ts karri
  • 9 dl kyllingkaft
  • 1,5 dl fløte eller kokosmelk
  • 2 – 3 kyllingfileter
  • Salt og pepper etter smak
  • Pynt med fersk koriander

Slik gjør du:

Surr grønnsaker og kylling med krydder i litt olje og ha over kraft.

Gi ett oppkok og tilsett fløte/kokosmelk til slutt.

Grønnsaker skal ha litt spenst.

Serveres med godt brød, gjerne nanbrød eller foccacia.

Arrangementet ble gjennomført av Bjerkreim Bygdkvinnelag med tilskudd fra Turmat fra hele verden/Norsk Friluftsliv.