Foto: Wanda Natalie Nordstrøm

Bananpannekaker gir en god start på dagen, eller som energipåfyll på tur. De er næringsrike og har du noen brune bananer liggende, egner disse seg ypperlig.

Det finnes mange ulike oppskrifter på bananpannekaker, så her er det bare å bruke det man liker best og ta de hensynene man behøver.

Oppskrift

Per person

  • 1 banan (jo brunere, jo søtere)
  • 1 egg
  • 1 dl eller 40 gram havregryn/havremel (alt ettersom hvor grove man liker de, her kan man også bruke andre melsorter)
  • Litt kanel
  • Litt vanilje pulver (evt vaniljesukker)
  • Litt natron (da hever de litt, her kan man også bruke bakepulver)
  • Evt litt melk/vann/havremelk el.l. om konsistens blir for tykk

Topping

Topping er valgfritt, men de smaker spesielt godt med litt lønnesirup, eller som her med friske bær og litt vaniljekesam.

Utstyr
Forbereder du alt hjemme, er egentlig alt du trenger en stekepanne og -spade.

Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Fremgangsmåte

Før du drar hjemmefra lager du røren ved å skrelle og mose bananer med en gaffel sammen med resten av ingrediensene. Dette kan jo også gjøres enkelt på tur om man tar med en liten bolle eller lignende.

Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Bruk en generøs spiseskje eller to med røre per pannekake. De skal være ganske tykke.

Stek dem på den ene siden til du merker at de setter seg godt langs kanten, om lag tre minutter. Snu, og stek et minutt på den andre siden.

Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Topp de med lønnesirup, hakket nøtter og/eller sjokolade, syltetøy – eller som her, vaniljesesam og friske bær.

Ha en god tur!

Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

 

Tips! Om det er bålforbud kan disse enkelt lages på primus.