Innholdet er nødvendigvis ikke så internasjonalt, men navnet er det 😉 Arabiske netter er en enkel kjøttrett i folie på bål som også kan gjøres til en vegetarrett ved å bare droppe kjøttet. Vet ikke om det da heter arabiske netter lengre, men godt er det 🙂
Du trenger:
- oksekjøtt
- poteter
- gulerøtter
- løk
- krydder etter behag
Fremgangsmåte:
- Skjær alle ingrediensene i småstykker og legg de i en smurt dobbel firkant av folie.
- Hell litt vann over og tilsett krydder etter behag
- Folien tettsluttes og legges på bålet (helst glør) slik at innholdet dampkokes.
- Retten er klar etter 10-15 min i glørne, og retten avsluttes med en liten skje smør som smelter
Utstyr
I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:
- Kniv
- Skjærefjøl
- Folie
- Fyrstikker
- Det du måtte trenge for å lage bål