Foto og oppskrift: John Hobberstad / @Eventyrgutten
Nam! Dette er en enkel dessert – med mye smak.
Dette gjør du hjemme:
Lag brownierøre og hell over i en pose, slik at du lett kan fylle appelsinen når du er ute på tur. Det er viktig at røren ikke er for flytende, så bruk gjerne litt mindre væske i oppskriften. Det er lurt å ha en litt tykk pose slik at det ikke går hull i posen underveis. Putt gjerne posen i en boks med lokk under transport til bålplassen.
Tips: Du kan fint bruke pose-brownie. Det er kjapt, enkelt og smaker godt!
Dette gjør du på tur:
- Fyr opp bålet og la det brenne slik at du får glør.
- Skjær av toppen på appelsinen.
- Grav ut innholdet fra den største delen av appelsinen. For smaken sin skyld bør du la det være igjen appelsinkjøtt rundt kantene.
- Fyll 3/4 av appelsinen med brownierøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.
- Legg på toppen som du skar av og pakk hele appelsinen inn i aluminiumsfolie. (Bruk den blanke siden innover)
- Stek appelsinen på de varme glørne eller ved utkanten av bålet. Legg gjerne på mer ved. La den steke i 20-30 minutter.
Så er det bare å nyte en deilig tur-brownie!